Om

Sinikka är uppvuxen i Bollnäs, Hälsingland. Hon flyttade till Göteborg 1985 när hon började Högskolan för Scen och Musik.

 

Har sjungit allt från experimentell vokalmusik till svensk folkmusik. Hon har bl.a. sjungit i och komponerat musiken till pjäsen ”Medea” på Göteborgs Stadsteater, samarbetat med skådespelaren Johan Gry och gitarristen Magnus Nyström i den egenproducerade uppsättningen "Jag ska bara leva lite", samarbetat med göteborgsförfattaren Lars Hesslind och pianisten/kompositören Elisabet Engdahl (kapellmästare i Damorkestern) i kabarén ”De leende orden”, haft en av huvudrollerna i jazzoperan ”Kärleksprojektet”. Sinikka har även sjungit i diverse jazzband genom åren; bl.a. ”Shy Anne”, ”City Lights” och i egna projekt. Hon turnérar för närvarande jorden runt som körsångerska i ABBA-tributebandet "Arrival From Sweden" samt spelar fiol och sjunger i föreställningen "Dan Andersson - Röda, röda blomster i mitt hjärta gingo in" med skådespelaren Britta Andersson och gitarristen Olle Junholm. Däremellan uppträder hon på olika jazzscener i diverse konstellationer. Hon driver även en kvintett i eget namn, Sinikka Thörn Band.

 

Hon har medverkat på ett flertal skivinspelningar både som solist och körsångerska.

Per är från Österbymo i Östergötland. Är efter diverse musikstudier bosatt i Göteborg sedan 1993. Har sedan dess jobbat med en mängd olika musikkonstellationer inom olika genrer såsom jazz, pop, rock, gospel och världsmusik. Är även ofta anlitad som kapellmästare och arrangör, t.ex. krogshowen R.E.A på Kajskjul 8 i Göteborg och i #Revyn på Lisebergsteatern och i TV.

 

Inom jazzgenren har han spelat med lokala Göteborgsgrupper såsom Janne Ersson Big Band, Karin Burman Quartet, WoW och Mobile Mama Jazzband. Är sedan några år tillbaka en av klubbvärdarna för jazzklubben Nefertitis jamklubb Playhouse.

 

Han har dessutom genom olika frilansjobb kompat bl.a. Rigmor Gustafsson, Claes Janson och Svante Thuresson.

 

foto: rickard åström